Fläsklägg med surkål

Fläsklägg med surkål
Foto: TV4

Rimmad fläsklägg är gammal hederlig husmanskost. I Tyskland kallas den här rätten Eisbein. Surkål kan köpas färdig på burk. Dijonsenap till är mycket gott, även om en del föredrar söt, svensk senap.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kg rimmad fläsklägg
  • 7 vitpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • surkål
  • kokt potatis
  • dijonsenap

Aromatisk bukett:

  • purjolök
  • 1 timjankvist
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Lägg köttet i rikligt med kallt vatten i en stor kastrull. Koka upp och skumma den väl. Lägg i den aromatiska buketten och kryddpeppar och vitpeppar.
  2. Låt läggen koka sakta på låg värme i nära 3 timmar. Pröva med en stekgaffel om den är färdigkokt. Köttet ska lätt lossna från benen. Koka annars lite till.
  3. Värm surkålen. Servera läggen med surkålen och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept