Fläskköttgryta med ingefära

Fläskköttgryta med ingefära
Foto: TV4

Att smaksätta en fläskgryta med ingefära och enkelt och gott. Det här är en billig och lättlagad rätt med exotisk smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g små grytbitar av fläskkött
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 0,5 dl syltad ingefära

Till servering:

  • 0,5 slanggurka

Gör så här

  1. Skär eventuellt större grytbitar så att alla bitar är ca 1 cm. Skala och hacka löken, fräs den i smör och häll på buljong och soja. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp, lägg i köttet och låt småkoka i 25 minuter. Känn efter så att köttet är mört rakt igenom.
  3. Skala och riv den färska ingefäran, tillsätt den och den syltade ingefäran. Riv gurkan grovt och lägg på strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept