Fläskkotletter med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök

60 m
4
Fläskkotlett med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök
Foto: TV4

Örtmarinerade, stekta fläskkotletter med krämig mandelpotatispuré och karamelliserad rödlökRecept från finalen i Sveriges mästerkock

5 april 2017
60 m
4

Du behöver

Mandelpotatispuré

  • 800 g mandelpotatis
  • 125 g grevéost
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g smör

Fläskkotletter

  • 4 fläskkotletter med ben
  • 0,5 kruka bladpersilja
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • smör, till stekning

Karamelliserad rödlök

  • 2 rödlökar
  • smör, till stekning
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Hacka persiljan och timjan fint och blanda med riven vitlök samt chiliflakes. Tillsätt olivolja och blanda runt. Gnid och massera in rubben på fläskkotletterna.
  3. Skiva löken i strimlor och stek på hög värme i smör. När löken mjuknat, tillsätt socker och låt det karamelliseras. Slå på vinäger, sänk värmen och låt det koka in under omrörning. Smaka av med salt sen är löken klar.
  4. Riv osten till potatispurén och häll av potatisen. Krossa potatisen och tillsätt både grädde och smör. Blanda ner den rivna osten medan purén är varm, så osten blandas ut ordentligt.
  5. Salta och peppra kotletterna och stek i smör. Spara stekskyn och slå eventuellt i lite buljong för mer skysås.
  6. Servera kotletterna med purén, skyn och den karamelliserade rödlöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept