Fläskkotlett på Serbiskt vis

Med ett knaprigt och gyllenbrunt senapstäcke blir de serbiska fläskkotletterna extra saftiga. Serveras tillsammans med frästa grönsaker.

20 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2,5 msk ljus fransk senap
  • 1 st ägg
  • 4 st fläskkotletter
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 skivor bacon
  • 2 st gula lökar
  • 2 st paprikor
  • 3 st tomater
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0,5 bunt persilja

Gör så här

  1. Vispa ihop senap och ägg och bred det över kotletterna.
  2. Blanda ihop ströbröd, paprikapulver samt salt och vänd kotletterna i blandningen.
  3. Låt dem ligga en liten stund så att paneringen hinner stelnar.
  4. Strimla baconskivorna.
  5. Skala och strimla 2 stycken lökar och skär paprikorna i strimlor. Skär sedan tomaterna i klyftor.
  6. Fräs bacon och lök i en panna tills löken har mjuknat.
  7. Tillsätt paprika, låt det fräsa en liten stund och lägg sedan i tomaterna.
  8. Låt grönsaksröran sjuda under lock i ca 10 minuter.
  9. Stek fläskkotletterna under tiden.
  10. Matfettet ska brynas lätt i en stekpanna, lägg i kotletterna och bryn dem på ganska hög värme på båda sidor.
  11. Sänk värmen när de brynts och efterstek kotletterna i ca 10 minuter.
  12. Vänd kotletterna efter halva tiden.
  13. Skala den sista löken och hacka den samt persiljan fint.
  14. Lägg kotletterna på ett serveringsfat.
  15. Servera tillsammans med de frästa grönsakerna och strö över hackad lök och persilja på kotletterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept