Fläskkotlett med valnötsås

Fläskkotlett med valnötsås
Foto: TV4

Valnötter och fläskkotlett är ingen vanlig kombination, men en väldigt trevlig ny bekantskap! Tillsammans med en skvätt vin och timjan blir den annars ganska snälla kotletterna både bjudfina och lyxiga! Detta är ingen barnmat, och inte för nötallergikern. Servera med ris eller stekt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 1 tärning nötbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • arrowrot
  • 1 tsk smör
  • valnötskärnor, grovhackade
  • timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet och bryn kotletterna med löken. Smula ner buljongen, slå på vatten och vin och bräsera ca 15 minuter.
  2. Ta upp köttet. Späd med vin och koka 5 minuter.
  3. Red såsen med lite arrowrot utrört i vatten. Rör sist ned en klick smör.
  4. Slå såsen över kotletterna och strö på nötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept