Fläskkotlett med tomatsås

Fläskkotlett med tomatsås
Foto: TV4

Vill du laga fettsnålt, använd teflonpanna när du steker. Färsk salvia eller basilika är gott till såsen, om du vill göra den mer italiensk. Variera med broccoli som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 fläskkotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • ca 150 g champinjoner
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk olivolja

Sås:

  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja

Tillbehör:

  • kokt brysselkål
  • 0,5 burk passerade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök till såsen en kort stund med olivoljan i en kastrull. Tillsätt tomater och tomatpuré, krydda såsen. Låt den småkoka 15-20 minuter.
  2. Fräs svamp, lök och curry med lite olivolja i en teflonpanna tills all vätska kokat in.
  3. Krydda kotletterna och grilla eller stek dem i pannan cirka 3 minuter på var sida innan de serveras med kokt brysselkål.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept