Fläskkotlett med rostad rotfruktssallad och pepparrotskräm

koket.se
Fläskkotlett med rostad rotfruktssallad och pepparrotskräm NY
Foto: Cecilia Möller
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Fläskkotlett med rostad rotfruktssallad och pepparrotskräm

20 ingredienser

40 m + marinering

Marinerade och grillade fläskkotletter som serveras med ljummen rotfruktssallad och färskostkräm med pepparrot.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter (gärna av rapsgris)
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrö, mortlade
  • 1 dl dill, finhackad
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl färskost
  • 3 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Blanda pressad citron, olivolja, mortlade fänkålsfrön samt dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg kotletterna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och lägg i kylen att marinera i några
  3. timmar, gärna över natten.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatis, morot och rotseller i jämnstora munsbitar. Skär löken i tunna klyftor. Vänd runt i olivolja med timjan i en bunke. Rosta i ugnen i 25 minuter.
  5. Rör samman 1 dl olivolja, vinäger, vitlök, honung och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grovhacka persilja. När rotfrukterna rostats klart i ugnen, vänd runt dem i vinägretten tillsammans med persiljan.
  7. Rör samman färskosten med pepparroten.
  8. Grilla kotletterna och servera genast med den ljumma rotfruktssalladen och pepparrotskrämen.