Fläskkotlett med rostad rotfruktssallad och pepparrotskräm

40 m + marinering
4
Fläskkotlett med rostad rotfruktssallad och pepparrotskräm NY
Foto: Cecilia Möller
40 m + marinering
4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter, gärna av rapsgris
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 dl dill, finhackad
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 bunte bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl naturell färskost
  • 3 msk pepparrot, riven
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda pressad citron, olivolja, mortlade fänkålsfrön samt dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg kotletterna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och lägg i kylen att marinera i några timmar, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatis, morot och rotseller i jämnstora munsbitar. Skär löken i tunna klyftor. Vänd runt i olivolja med timjan i en bunke. Rosta i ugnen i 25 minuter.
  4. Rör samman 1 dl olivolja, vinäger, vitlök, honung och senap. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka persilja. När rotfrukterna rostats klart i ugnen, vänd runt dem i vinägretten tillsammans med persiljan.
  5. Rör samman färskosten med pepparroten.
  6. Grilla kotletterna och servera genast med den ljumma rotfruktssalladen och pepparrotskrämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept