Fläskkotlett med rostad rotfruktssallad och pepparrotskräm

40 m + marinering
4
Fläskkotlett med rostad rotfruktssallad och pepparrotskräm NY
Foto: Cecilia Möller

Marinerade och grillade fläskkotletter som serveras med ljummen rotfruktssallad och färskostkräm med pepparrot.

18 juni 2016
40 m + marinering
4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter, gärna av rapsgris
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 dl dill, finhackad
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 bunte bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl naturell färskost
  • 3 msk pepparrot, riven
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda pressad citron, olivolja, mortlade fänkålsfrön samt dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg kotletterna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och lägg i kylen att marinera i några timmar, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatis, morot och rotseller i jämnstora munsbitar. Skär löken i tunna klyftor. Vänd runt i olivolja med timjan i en bunke. Rosta i ugnen i 25 minuter.
  4. Rör samman 1 dl olivolja, vinäger, vitlök, honung och senap. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka persilja. När rotfrukterna rostats klart i ugnen, vänd runt dem i vinägretten tillsammans med persiljan.
  5. Rör samman färskosten med pepparroten.
  6. Grilla kotletterna och servera genast med den ljumma rotfruktssalladen och pepparrotskrämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept