Fläskkarré med mexikansk rub och majssallad

20 m
4
Fläskkarré med mexikansk rub och majssallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

En underbar variant på tacos. Gemsallad fylls med grillad fläskkarré, majs- och bönsallad samt en syrlig gräddfilssås. 

28 juli 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

Kött

  • 4 skivor fläskkarré (ca 800 g)

Rub

  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 msk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver eller lökpulver

Dressing

  • 3 dl gräddfil
  • salt
  • 2 lime
  • 1 tsk socker

Tillbehör

  • 4 huvuden gemsallad
  • 4 majskolvar, förkokta
  • 1 burk kokta svarta bönor
  • 1 låda cocktailtomater
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Sätt på grillen. Blanda rubben och massera in den i köttet. Låt stå minst 5 min.
  2. Blanda gräddfil, skalet av lime, juicen från en lime och sockret, smaka av med salt. Ställ dressingen åt sidan.
  3. Stek nu köttet på hög värme på grillen i ca 4 min eller tills innertemperaturen är 65 grader, vänd var 30:e sekund. Ta av från grillen och låt vila minst 5 min.
  4. Smörj in majskolven i olja, salta och lägg på grillen. Grilla tills den blivit gyllenbrun.
  5. Med en kniv, skär av majsen från majskolven. Häll av och skölj de svarta bönorna. Blanda sedan dem tillsammans med majsen, smaka av med salt, olivolja och hackad koriander.
  6. Dela tomaten och plocka bladen på gemsalladen. Servera genom att fylla salladsbladen med lite av varje. Majs och bönor i botten, tunt skivat kött, limedressingen, tomater och avsluta med att toppa med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept