Fläskkarré med ingefära

Fläskkarré med ingefära
Foto: TV4

Fläskkarré blir extra gott när det långsamt får puttra i ugnen med goda kryddor under lång tid i låg temperatur. Då blir köttet extra mört och saftigt och smaken på köttet hinner utvecklas. Ingefära, kryddnejlika och salvia är goda smaker som passar perfekt till fläsk!

26 januari 2009
Visa mer
8
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1,5-2 kg fläskkarré
  • 1 tsk nejlikor, malda
  • 1 msk salvia
  • 3 msk margarin
  • 2 st syltade ingefärsfrukter, hackade
  • 10 st små tomater, skållade och skalade
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stick hål här och var i köttet och peta in ingefära. Krydda runtom med salt, peppar och nejlikor.
  3. Lägg köttet i ugnsform. Knåda ihop margarin och salvia och bred över. Sätt in en köttermometer.
  4. Stek mitt i ugnen till 85 grader. Pensla med fettet.
  5. Lägg tomaterna runt köttet de sista 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept