Fläskkarré med äppelsås

Fläskkarré med äppelsås
Foto: TV4

Fläskkarré är prisvärt kött. Saftigt och mört. Ingefära är en krydda som ger fin smakbrytning. Äppelsåsen till blir säkert en favorit.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1 kg fläskkarré benfri (eller ca 1,2 kg med ben)
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk ingefära

Sås:

  • 3 dl buljong
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl äppelmos
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 krm ingefära, malen
  • salt och peppar
  • lite kinesisk soja

Tillbehör:

  • kokt brysselkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tag fram en ugnsform och smöra den lätt. Krydda köttet runtom med salt, peppar och ingefära och lägg det i formen.
  2. Beräkna stektiden till ca 1 timme och 45 min, eller tills termometern visar 85°.
  3. Vispa ur formen med lite av buljongen och sila skyn ned i en kastrull. Späd med resten av buljongen och grädden. Koka utan lock tills såsen kokat ihop något.
  4. Rör ned äppelmoset samt mjölet, utrört med lite vatten. Koka 5 min och smaka av med kryddor och soja.
  5. Skär upp köttet och servera med varm brysselkål, kokt potatis och den goda äppelsåsen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept