Fläskjärpar med purjo

Fläskjärpar med purjo
Foto: TV4

Koriander och fläsk trivs bra tillsammans. Har du färska örter, ta dubbla mängden och spara gärna några blad till dekor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 0,5 tsk torkad koriander
  • 1 paket bacon, finstrimlat
  • ca 200 g champinjoner
  • 0,5-0,75 dl mineralvatten
  • 1 stor purjolök, strimlad
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor, bacon och hackad svamp. Arbeta in lite mineralvatten till en lagom fast färs. Provstek gärna en klick för att kolla sältan.
  2. Forma äggstora bullar och stek dem sakta klara i lite smör på medelvärme.
  3. Fräs purjon med matfett i pannan tills löken är mjuk och glansig och servera den till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept