Fläskjärpar med purjo

Fläskjärpar med purjo
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskjärpar med purjo

10 ingredienser

Koriander och fläsk trivs bra tillsammans. Har du färska örter, ta dubbla mängden och spara gärna några blad till dekor.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • 0,5 tsk torkad koriander
  • 1 förp bacon, finstrimlat
  • ca 200 g champinjoner
  • 0,5-0,75 dl kolsyrat vatten
  • 1 purjolök, strimlad
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor, bacon och hackad svamp. Arbeta in lite mineralvatten till en lagom fast färs. Provstek gärna en klick för att kolla sältan.
  2. Forma äggstora bullar och stek dem sakta klara i lite smör på medelvärme.
  3. Fräs purjon med matfett i pannan tills löken är mjuk och glansig och servera den till.