Fläskjärpar i senapssås

Fläskjärpar i senapssås
Foto: TV4

Senapssåsen ger järparna extra smak. De är även goda att göra på såväl nöt- som älgfärs. Gör gärna en stor sats och frys in.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g mager fläskfärs
  • salt och peppar
  • 3 äggulor
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 2 dl mellangrädde

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2-3 dl ljus buljong
  • 2 dl grädde
  • några droppar soja
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar, därefter med övriga ingredienser. Provstek en liten klick för att kolla kryddningen.
  2. Forma äggstora bullar av färsen och stek dem sakta klara med matfett i en panna på medelvärme.
  3. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med buljong och grädde, koka 10 minuter. Krydda och smaka av såsen med soja och senap. Slå såsen över färsbullarna och strö på persilja eller annat kryddgrönt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept