Fläskgryta med dillsås

Fläskgryta med dillsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskgryta med dillsås

10 ingredienser

Dillkött brukar traditionellt lagas av kalv eller lamm, men här har kocken vågat sig på att förnya genom att laga av griskött. Köttet kokas i hel bit och blandas i såsen strax före servering. En utmärkt rätt om man vill laga i förväg. Kokt potatis är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskkarré benfri
  • 1 l vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Sås:

  • kokspadet
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk dill, finhackad

Gör så här

  1. Lägg köttbiten i en kastrull, häll på vatten så att det täcker och tillsätt salt och peppar. Koka upp och låt sjuda under lock i 1 timme. Ta upp köttet och sila spadet.
  2. Sås: Hacka dillen fint. smält smöret, ta av från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och rör ner kokspadet, lite i taget. Sjud på medelvärme i 5 minuter och krydda med ättika och socker.
  3. Skär köttet i tärningar och blanda ner i såsen. Koka upp och rör ner dillen precis före servering.