Fläskgryta med dillsås

Fläskgryta med dillsås
Foto: TV4

Dillkött brukar traditionellt lagas av kalv eller lamm, men här har kocken vågat sig på att förnya genom att laga av griskött. Köttet kokas i hel bit och blandas i såsen strax före servering. En utmärkt rätt om man vill laga i förväg. Kokt potatis är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g benfri fläskkarré
  • 1 liter vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen vitpeppar

Sås:

  • kokspadet
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk ättiksprit, 12%
  • 1 msk socker
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Lägg köttbiten i en kastrull, häll på vatten så att det täcker och tillsätt salt och peppar. Koka upp och låt sjuda under lock i 1 timme. Ta upp köttet och sila spadet.
  2. Sås: Hacka dillen fint. smält smöret, ta av från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och rör ner kokspadet, lite i taget. Sjud på medelvärme i 5 minuter och krydda med ättika och socker.
  3. Skär köttet i tärningar och blanda ner i såsen. Koka upp och rör ner dillen precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept