Fläskgryta från Louisiana

ca 2 h
4
Fläskgryta från Louisiana
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Kryddig gryta med fläskkarré, rotfrukter och majs. God och värmande helgmiddag.

16 januari 2016
Visa mer
ca 2 h
4

Du behöver

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sellerisalt
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 2 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 600 g fläskkarré, benfri
  • 150 g sötpotatis
  • 2 majskolvar, förkokta
  • 1 hel vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 75 g bacon
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk mörk sirap
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1 lagerblad

Servering

  • ris

Gör så här

  1. Blanda salt, sellerisalt, vitlökssalt, ingefära och svartpeppar. Putsa fläskkarrén och skär den i grytbitar. Vänd bitarna i kryddblandningen och se till att det fördelas jämt.
  2. Skala och skär sötpotatisen i 8 bitar. Dela majskolvarna i totalt 8 bitar. Skär hela vitlöken i två halvor, kärna ur och finhacka chilifrukten, skala och klyfta de gula lökarna och skala och skär grovt moroten.
  3. Skär bacon i småbitar och stek dem krispiga. Lyft ur baconet och lägg åt sidan till senare. Bryn fläskkarrébitarna i baconfettet till riktigt fin färg runt om. Tillsätt alla grönsaker och rotsaker. Låt fräsa i några minuter. Slå sedan på vinäger, sirap, vatten, fond och de konserverade tomaterna.
  4. Koka upp. Lägg i baconbitar och lagerblad. Täck grytan med lock och dra ned värmen till medelsvag. Låt sjuda i ungefär 90 minuter tills köttet är riktigt mört. Smaka av med salt och kanske en skvätt vinäger. Servera sedan härligheten med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept