Fläskfilé med pastej

Fläskfilé med pastej
Foto: TV4

Enklare festmat kan man knappt tänka sig. Stekt fläskfilé toppad med pastej. Pressad potatis är ett alternativ till potatismos.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • paprikapulver
  • 150-200 g Bakad leverpastej
  • 1 dl grädde
  • ev. 2 msk vermouth
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär filén i fyra delar. Banka ut dem till tunna biffar mellan plastfilm. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Rör ut pastejen med grädde.
  3. Stek biffarna klara. Lägg dem på fat och klicka eller spritsa pastejen över. Vispa ur pannan med vinet och sila över. Lägg potatismoset runtom.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept