Fläskfilé med paprikafräs och bakad baconpotatis

Fläskfilé med paprikafräs och bakad baconpotatis
Foto: TV4

Fylld bakpotatis kräver lite pyssel, men fläskfilén som serveras till är snabblagad.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 250 g haricots verts
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 burk salsa eller tacosås
  • matfett att steka i
  • Bakpotatis:
  • 4 bakpotatisar
  • 1 g crème fraiche
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 dl riven ost
  • salt och malen svartpeppar
  • 4 skivor bacon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Koka först bakpotatisarna nästan mjuka. Dela potatisarna, gröp ut innanmätet och lägg upp skalhalvorna i en ugnssäker form. Skala och hacka löken fint. Pressa potatisinkråmet i en bunke och blanda ner crème fraiche, lök och tomat. Krydda med salt och peppar. Lägg över blandningen i potatisskalen och strö över ost. Baka i ugn i ca 20 minuter.
  2. Skär bort senor och fett från fläskfilén. Skär upp i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek och håll filén varm. Tärna paprikan fint och fräs den. Koka haricot vertsen en kort stund och fräs sedan även dem. Värm tacosåsen eller salsan.
  3. Stek baconet, dela skivorna på mitten och garnera potatisarna med baconstrimlorna. Lägg upp såsen som en spegel med fläskfilé ovanpå. Toppa med paprikafräs, garnera med haricot verts och servera med bakpotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept