Fläskfilé med mandarinsås

Fläskfilé med mandarinsås
Foto: TV4

Apelsinsöt sås till köttet ger en kinesisk touche åt rätten. Ris med iblandade grönsaker eller potatisgratäng är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1 kg fläskfilé
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 burk mandarinklyftor
  • 1 apelsin, saft och finstrimlat skal
  • 1-2 tsk arrowrot
  • salt, peppar, paprika

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt, peppar och paprika. Stek filéerna sakta i en panna med matfett, vänd runt tills de är klara.
  2. Ge skalstrimlorna ett hastigt uppkok och låt rinna av.
  3. Ta upp köttet, vispa ur pannan med apelsinsaften, sila ner i en kastrull.
  4. Späd med spadet från mandarinerna, smula ner buljongen och småkoka 5- 10 min. Red med arrowrot utrört i lite vatten.
  5. Skiva köttet, slå såsen över och garnera med mandarinklyftor och skalstrimlor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept