Fläskfilé med madeirasås och brysselkål

Fläskfilé med madeirasås och brysselkål
Foto: TV4

Pröva gärna madeirasås till fläskfilén.

21 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 150 g brysselkål
  • 1 morot

Madeirasås:

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl halvtorr madeira
  • 4 dl köttbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Madeirasås: Finhacka schalottenlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs schalottenlöken i smöret utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp madeira och buljong i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan. Spä redningen med vätskan, lite i taget under omrörning. Krydda med salt och peppar och låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter. Rör om då och då. Sila såsen.
  2. Ansa brysselkålen, ta bort de yttersta bladen och skär av den yttersta änden av rotstocken. Skala och skär moroten i stavar. Koka brysselkålen och moroten.
  3. Skär bort senor och fett från fläskfilén och skär upp den i skivor. Banka skivorna tunna, krydda med salt och peppar och stek eller grilla 1 1/2 minut per sida. Fräs grönsakerna i smör. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept