Fläskfilé med lök och zucchini

Fläskfilé med lök och zucchini
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskfilé med lök och zucchini

10 ingredienser

Fläskfilé med lök och zucchini. Den här rätten passar utmärkt att serveras med rykande nykokt tagliatelle.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskfilé
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • smör, att bryna i
  • 1 zucchini (eller 2 små zucchini)
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap

Till dekoration:

  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär fläskfilé i knubbiga bitar. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör.
  2. Skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skölj purjolöken och strimla den. Fräs zucchinibitar, lök och purjo i smör. Blanda samman grädde och senap. Lägg över i en smord ugnssäker form, slå grädden över och salta lätt. Lägg fläskfilébitarna överst och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Hacka bladpersiljan och strö den över rätten före servering.