Fläskfilé med lök och zucchini

Fläskfilé med lök och zucchini
Foto: TV4

Fläskfilé med lök och zucchini. Den här rätten passar utmärkt att serveras med rykande nykokt tagliatelle.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att bryna i
  • 1 stor eller 2 små zucchini
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk ljus fransk senap

Till dekoration:

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär fläskfilé i knubbiga bitar. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör.
  2. Skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skölj purjolöken och strimla den. Fräs zucchinibitar, lök och purjo i smör. Blanda samman grädde och senap. Lägg över i en smord ugnssäker form, slå grädden över och salta lätt. Lägg fläskfilébitarna överst och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Hacka bladpersiljan och strö den över rätten före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept