Fläskfilé med het grönpepparsås

Fläskfilé med het grönpepparsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskfilé med het grönpepparsås

12 ingredienser

Klassisk festmat med fläskfilé! Grönpeppar ger såsen lite skönt sting, utan att ta över smaken helt.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg fläskfilé
  • salt
  • peppar

Sås:

  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • 1,5 dl buljong
  • 3 dl rött vin
  • 2 msk grönpeppar
  • 3 msk persilja, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • smör, att steka i

Tillbehör:

  • bakad potatis

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk med lite matfett. Späd med buljong och vin och koka ihop till 2/3. Tillsätt grönpeppar och persilja. Knåda ihop smör och mjöl till en kula och vispa ner i såsen. Koka 10 minuter. Smaka av.
  2. Putsa filén, krydda och bryn den runtom i lite smör. Sänk värmen och stek köttet klart ca 20 minuter, vänd filén under tiden.
  3. Skiva filén och servera den med såsen och bakad potatis.