Fläskfilé med gorgonzolasås

Fläskfilé med gorgonzolasås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskfilé med gorgonzolasås

10 ingredienser

Unna dig en härligt krämig gorgonzolasås till fläskfilén. Tillsammans med gratinerat potatismos blir det en riktig festmåltid.

Ingredienser

portioner
  • 8-900 g fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • 6 port potatismos
  • 2 äggulor

Sås:

  • 1 gul lök, hackad
  • ca 125 g gorgonzolaost
  • 75 g smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250-275°. Putsa filén och dela den i sex bitar. Platta ut dem till biffar. Krydda med salt och peppar. Blanda potatismoset med äggulorna.
  2. Blanda lök, smulad ost och smör i en kastrull, hetta upp sakta och rör tills osten smälter. Smaka av med senap och runda av med grädden. Såsen ska inte koka, bara bli genomvarm.
  3. Spritsa potatismoset runt kanten på ett ugnsfat. Gratinera högt i ugnen tills moset får färg. Stek köttet klart i en panna med matfett. Lägg upp köttet på fatet och slå såsen över.