Fläskfilé med chorizo

Fläskfilé med chorizo
Foto: TV4

Här finns två sätt att gå tillväga. För den som vill ha enklare matlagning, stek kött och korv var för sig och köp färdig salsa på burk. För den som vill ha det mer avancerat, späcka filén med chorizo och laga salsa efter vårt recept.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 chorizo
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Tomat- och chiliglaze:

  • 0,5 dl brun farin
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl tomatjuice
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk finhackad röd spansk peppar
  • 0,5 knippa färsk koriander
  • Salsa:
  • 50 g smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 kronärtskocksbottnar
  • 2 soltorkade tomater
  • 0,5 knippa färsk koriander
  • 2 msk bondbönor
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tomat- och chiliglaze: Skala och hacka schalottenlöken och skala och riv ingefäran. Bryn sockret, tillsätt lök och ingefära och låt stå 5 minuter. Tillsätt vin och tomatjuice och låt stå ytterligare en stund. Dela pepparfukten, kärna ur och hacka den fint. Sila och häll på vinäger, tillsätt pepparfrukt och koriander.
  2. Salsa: Koka upp smör och vinäger. Strimla tomaterna, dela kronärtskocksbottnarna i fyra delar och blanda med bondbönorna. Häll i smör och vinägerblandningen och krydda med salt och peppar.
  3. Enkel fläskfilé: Skär fläskfilén i bitar och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Dela korven och stek den bredvid. Avancerad fläskfilé: Sätt ugnen på 125°. Gör fyra hål i fläskfilén på länden. Dela chorizon i fyra delar på längden och stick in chorizon i fläskfilén. Det gör du enklast med hjälp av en provsticka. Skiva upp filén i tjocka bitar, bryn dem gyllenbryna i stekpanna och efterstek i ugn ca 8 minuter.
  4. Lägg upp salsa och fläskfilé på 4 varma tallrikar. Ringla över tomat- och chiliglaze. Garnera med timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept