Fläskfilé med äppelsås

Fläskfilé med äppelsås
Foto: TV4

Äpplen till fläskfilén är en klassiker, miljövänligt är det också om du använder närproducerade ingredienser. Välj en tjock filé till den här rätten för att få bästa resultat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 krm curry
  • 1 krm paprikapulver

Sås:

  • 1 tärning hönsbuljong, smulad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • hackad persilja
  • 2 gröna äpplen, fintärnade
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Börja med såsen: Vispa ihop buljong, grädde och senap i en kastrull. Koka sakta utan lock tills såsen tjocknar.
  2. Krydda filén runtom. Bryn den först i matfett i en panna, sänk sedan värmen och fortsätt steka under vändning tills köttet känns klart ca 20 – 25 minuter.
  3. Tillsätt äppeltärningarna i såsen och färdigkoka några minuter.
  4. Skiva köttet och slå såsen över. Strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept