Fläskfilé med apelsinsås

Fläskfilé med apelsinsås
Foto: TV4

En kalasfin och smal fläskfilé med mycket doft och smak. Såsen passar även till andra typer av fläskkött; kotletter eller skinkstek.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • 1 apelsin, saft + skal

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 2 dl pressad apelsin
  • salt och peppar
  • malen kryddnejlika
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Putsa filén, krydda och bryn den runtom i en panna med matfett. Efterstek den i ugnen ca 15-20 minuter, tills den är genomstekt. Håll den varm.
  2. Vispa ur pannan med buljongen. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull, späd med silad buljong och pressad apelsin. Krydda och koka 10 minuter.
  3. Riv skalet från halva apelsinen, skär resten i strimlor. Förväll skalstrimlorna hastigt i kokande vatten. Låt dem rinna av. Skiva filén, strö på rivet skal och förvällda skalstrimlor. Servera såsen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept