Fläskfilé i ugn med champinjonstuvning

Fläskfilé i ugn med champinjonstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskfilé i ugn med champinjonstuvning

13 ingredienser

Helstekt fläskfilé Charlemagne, fläskfilé i ugn med champinjonstuvning och bearnaise. Gratinerad fläskfilé är enkel och god festmat!

Ingredienser

portioner

Helstekt fläskfilé

  • 600 g fläskfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Champinjonstuvning

  • 50 g smör
  • 200 g champinjoner
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0,25 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör

  • 1 förp bearnaisesås
  • potatis, pressad

Gör så här

Helstekt fläskfilé

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 15 minuter. Lägg folie över köttet för att hålla det varmt, spar skyn som bildas till servering.

Champinjonstuvning

  1. Skiva champinjonerna. Smält 25 g smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt mjölk och grädde, rör om hela tiden. Krydda med salt och peppar. Fräs champinjonerna i resten av smöret och rör ner dem i stuvningen.
  2. Gör béarnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. Höj temperaturen i ugnen till 275°. Skiva upp köttet, fyll skivorna med champinjonstuvningen och häll över bearnaisesås. Gratinera fläskfilén i 10 minuter. Droppa skyn runt omkring.