Fläskfilé i ugn med champinjonstuvning

Fläskfilé i ugn med champinjonstuvning
Foto: TV4

Helstekt fläskfilé Charlemagne, fläskfilé i ugn med champinjonstuvning och bearnaise. Gratinerad fläskfilé är enkel och god festmat!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Helstekt fläskfilé

  • 600 g fläskfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Champinjonstuvning

  • 25+25 g smör
  • 200 g färska champinjoner
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0,25 dl grädde (valfri fetthalt)
  • salt och malen vitpeppar

Tillbehör

  • 1 pkt färdig bearnaisesås
  • kokt potatis, pressad

Gör så här

  1. Helstekt fläskfilé
    Sätt ugnen på 125°. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 15 minuter. Lägg folie över köttet för att hålla det varmt, spar skyn som bildas till servering.
  2. Champinjonstuvning
    Skiva champinjonerna. Smält 25 g smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt mjölk och grädde, rör om hela tiden. Krydda med salt och peppar. Fräs champinjonerna i resten av smöret och rör ner dem i stuvningen.
  3. Gör béarnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. Höj temperaturen i ugnen till 275°. Skiva upp köttet, fyll skivorna med champinjonstuvningen och häll över bearnaisesås. Gratinera fläskfilén i 10 minuter. Droppa skyn runt omkring.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept