I samarbete med ViktVäktarna

Fläskfilé i rosa sås

35 m
4
Fläskfilé i rosa sås
Foto: ViktVäktarna


Fläskfilé i en sås av fraiche, chilisås, vitlök, rosépeppar och persilja. Servera med pressad potatis eller hasselbackspotatis. Per portion:
SmartPoints per portion: 10

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
35 m
4

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl fraiche, 5%
  • 1 dl matlagningsgrädde, 4%
  • 2 msk chilisås
  • 0,5 msk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk rosépeppar
  • persilja
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och koka potatis.
  2. Skala och finhacka lök. Skiva fläskfilé och bryn hastigt i omgångar i margarin. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg.
  3. Blanda ner fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök. Låt puttra några minuter.
  4. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar och strö över klippt persilja.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna