Fläskfilé a scaloppine a limone med rostad potatis

ca 30 m
4
Fläskfilé a scaloppine a limone med rostad potatis
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tunna skivor av fläskfilé med citronsky. Serveras med rostad rosmarinpotatis och tomat- och ruccolasallad.

14 januari 2016
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 900 g mjölig potatis
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • salt och peppar
  • 250 g cocktailtomater
  • 70 g ruccola
  • 3 msk olivolja
  • 600 g fläskfilé
  • 0,5 dl vetemjöl
  • olivolja, till stekning
  • 1 citron, saft och zest (rivet skal)
  • 1 dl vatten
  • 3 msk slätbladig persilja, grovt hackad

Gör så här

  1. Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Skär i tärningar och lägg på en plåt. Ringla olivolja över samt rosmarin. Salta och peppra och vänd runt. Baka i ugnen ca 20 minuter.
  2. Dela tomaterna på mitten och lägg i en bunke tillsammans med ruccolan. Ringa olivolja på och smaka av med salt och peppar.
  3. Putsa fläskfilén och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna tills de är ca 0,5 cm tunna. Salta och vänd i mjöl. Stek ca 1 minut per sida i olivolja.
  4. Riv av zesten på citronen, pressa sedan över köttet i pannan. Häll på vatten och låt puttra upp tills vätskan tjocknar något till en sås.
  5. Smaka av med salt, strö persiljan över och servera genast med den rostade rosmarinpotatisen samt tomat- och ruccolasallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept