Fläskfärs med svamp

Fläskfärs med svamp
Foto: TV4

Trött på stekos? Använd ugnen mer! Att göra färs i ugnen är smidigt och resultatet blir lyckat. Även kantareller är gott som fyllning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 1 morot, finriven
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk 4-kryddor
  • 1 knippa persilja, hackad
  • Fyllning:
  • ca 200 g champinjoner
  • smör till stekning + pensling

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda färsen med salt, peppar, ägg och riven morot. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Blanda med färsen, vänd ner övriga ingredienser och persiljan.
  2. Hacka svampen och fräs den med matfett i en panna till den får lite färg. Lägg hälften av färsen i en lättsmord ugnsform och fördela svampen över. Lägg på resten av färsen och forma en limpa.
  3. Pensla med smält smör. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept