Fläsk med linser

Fläsk med linser
Foto: TV4

Det är alldeles för sällan vi kokar fläskkött. Det är å ena sidan lite tidsödande, men å andra sidan sköter ju grytan sig själv. Fläsk och linser passar bra ihop, och det här är ett gott sätt att variera linserna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g rimmat fläsk i en bit
  • 250 g linser
  • 1 stor gul lök
  • 1 stjälk blekselleri
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken grovt och skär sellerin i mindre bitar.
  2. Lägg fläsket, linserna, löken, vitlöken och sellerin i en gryta och häll på så mycket vatten att det precis täcker. Låt alltsammans koka upp, lägg på locket och sjud på ganska svag värme i drygt 1 timme eller tills fläsket känns mört. Ta upp köttet och håll det varmt, ett bra sätt är att vira in det i folie.
  3. Kör eventuellt linserna till mos i matberedaren, det är också gott att servera dem som de är utan att mosa dem. Värm linserna i en kastrull och krydda med nymalen peppar och eventuellt mera salt. Skär fläsket i tjocka skivor och bjud linserna till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept