Flädermousse med knäckflarn

Flädermousse med knäckflarn
Foto: TV4

Fläder och vit choklad. Ett perfekt festrecept! Lite pyssel i förväg, men inget som behöver göras när väl gästerna är på plats. Gott, lättlagat och alltid lika omtyckt.

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gelatinblad
  • 125 g vit choklad
  • 6 cl fläderbrännvin
  • 3 cl flädersaft
  • pressad citronsaft
  • 2 äggulor
  • 12 g strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Knäckflarn:
  • 150 g smör
  • 4 msk sirap
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet. Smält chokladen. Tag upp gelatinbladet. Krama ur vätskan. Rör ner gelatinet så att det löser sig i chokladen. Tillsätt brännvinet, flädersaft samt citronsaft. Rör till en jämn smet. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Ställ kallt.
  2. Knäckflarn: Sätt ugn på 200 grader.
  3. Värm och smält smör med sirap. Gärna i mikro. Rör om ofta.
  4. Blanda ner mjölk, socker, vetemjöl och havregryn. Klicka ut en matsked i två rader à fyra kakor på bakplåtspapper.
  5. Grädda i cirka 10 minuter eller tills de fått färg. Ta loss kakorna med en stekspade medan de är varma och lägg att stelna. Vill du ha den runda lägger du dem omlott över något runt som exempelvis en kavel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept