Fläderblomssaft

Fläderblomssaft
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläderblomssaft

6 ingredienser

Fläderblommor ger en fantastisk smak. Drick saften väl kyld. Den är god att blanda i drinkar. Frys in saften för bästa hållbarhet och smak.

Ingredienser

portioner
  • 30 fläderblomklasar
  • 2 citroner, skivade
  • 1,5 l vatten
  • 13 dl strösocker
  • 6 dl florsocker
  • 3 msk citronsyra

Gör så här

  1. Klipp av stjälkarna på blomklasarna. Varva med citron i ett kärl.
  2. Koka upp vattnet, rör ned socker och citronsyra så det löser sig. Slå det hett över blommorna.
  3. Täck med handduk, ställ svalt 3-4 dygn. Sila genom silduk.
  4. Frys in. Tillsätt konserveringsmedel om saften tappas på flaska.