Fjärilspasta med kyckling och svart trumpetsvamp

Fjärilspasta med kyckling och svart trumpetsvamp
Foto: TV4

Svart trumpetsvamp är en god matsvamp vars kryddiga smak gör sig bra ihop med mild kyckling. Särskilt torkad svamp, som den här goda såsen är kryddad med.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 80 g färsk svart trumpetsvamp
  • 2 msk smör
  • 1 purjolök
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 portioner fjärilspasta

Sås:

  • 2,5 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 20 tsk torkad svart trumpetsvamp
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • 4 minimajs

Gör så här

  1. Sås: Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör i vetemjölet. Ställ tillbaka på plattan och tillsätt buljongen under omrörning. Låt sjuda i ca 5 minuter. Häll i grädde, salt och peppar. Smula ner den torkade svampen och hetta upp före servering.
  2. Ansa och borsta den färska trumpetsvampen. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skölj och ansa purjolöken och skär den i skivor. Koka upp lättsaltat vatten och låt purjolöken koka 1 minut. Ta upp den och håll den varm. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem sjuda i 10 minuter. Krydda dem med salt och peppar och håll även dem varma. Låt den färdigkokta pastan rinna av i durkslag.
  3. Fräs trumpetsvampen i smör och krydda med salt och peppar. Fördela pastan i fyra varma djupa tallrikar. Slå över såsen och lägg på purjolök, kycklingfilé och trumpetsvamp. Klyv minimajsen och dekorera med den.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept