Fjällbackasill

Du behöver

Inläggningslag

  • ca 400 g inläggningssill
  • 6 dl vatten
  • 400 g socker
  • 200 g ättika
  • 1 gul lök, skivad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad

Marinad

  • 2 äggulor
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1 kruka färsk dragon
  • 2 msk hackad estragon
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Inläggning
    Skölj sillen i kallt vatten i ca 5 min.
  2. Koka upp vatten, socker och ättika. Tillsätt resten till lagen. Kyl och låt sillen ligga i lagen över natten.
  3. Marinad
    Börja med att slå majonnäsen. Vispa äggula, vinäger och senap till en fluffig smet.
  4. Tillsätt olja i jämn ström under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda med gräddfilen och estragon. Låt gärna stå i marinaden 3-4 dagar. Tillsätt nyhackad färsk dragon vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept