I samarbete med Abba

Fisktacos med mangosalsa och romsås

30 m
4
Abba Fiskpatrullen torsktaco
Foto: Abba
30 m
4

Du behöver

Panerad torsk

  • 500 g tinad torsk
  • 2 ägg
  • 2-3 dl panko ströbröd
  • salt
  • rapsolja och smör till stekning

Mango & avokadosalsa

  • 200 g mango
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 chili
  • 1 lime
  • Färsk koriander

Romsås

  • 1 burk röd Abba stenbitsrom 80g
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • Lime-salt (blanda rivet limeskal med havssalt)

Pickad rödlök

  • 2 st rödlök
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Till servering

  • Tortillabröd (små/mellan)
  • Sallad
  • Ev. gurka, tomat, majs

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    Koka upp socker, vatten och ättikssprit tills sockret löst sig. Blanda med den tunt skivade rödlöken. Låt stå i kylen tills servering.
  2. Romsås
    Blanda 1 burk stenbitsrom med crème fraiche, majonnäs och smaksätt med lime-saltet.
  3. Salsa
    Blanda tärnad mango och avokado, finhackad rödlök och chili, pressad lime och hackad färsk koriander.
  4. Torsk
    Skär torsken i lagom stora kuber, panera först i vispat ägg och sen panko ströbröd. Stek torsken frasig i smör och rapsolja och salta lätt.
  5. Servera torsken i tortillabröd tillsammans med salsan, romsåsen och salllad.
  6. Tips! Prova även att smaksätta din panering. T.ex., riv lite citronskal och blanda med hackad dill i panko ströbrödet, eller smaksätt ströbrödet med kryddor såsom curry eller chili efter egen smak och tycke.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba