Fiskspett med räkor och saffransris

Fiskspett med räkor och saffransris
Foto: TV4

Lite olja på spetten för att lyfta fram smaken, det är allt fett den här rätten innehåller. Till den här rätten kan du använda hälleflundra eller marulk.

1 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g filé av fast vit fisk
  • 8 jätteräkor eller havskräftor
  • bladpersilja
  • 1 citron
  • olivolja
  • 2 dl ris
  • 0,5 gul lök
  • 1 morot
  • 100 g sockerärter
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Tvätta citronen och strimla det gula av skalet. Pressa citronen. Gör en marinad av olivolja, skalstrimlor och citronsaft. Skär fisken i trecentimeterskuber. Tina och torka av jätteräkorna om de är frysta. Trä upp fisken och räkorna på träspett med lite bladpersilja mellan. Häll marinaden över spetten och låt det hela stå i kylskåp 1–2 timmar. Vänd några gånger.
  2. Hacka löken, ansa och strimla moroten och sockerärterna. Koka riset sakta i buljongen tillsammans med lök och saffran. Sätt till morötter och ärter när ett par minuter återstår.
  3. Halstra spetten i het stekpanna 2–3 minuter på varje sida strax före serveringen. Krydda med salt och peppar. Servera spetten med riset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept