Fisksoppa med torsk, lax och räkor

Fisksoppa med torsk, lax och räkor
Foto: TV4

Fisksoppa med torsk, lax och räkor

Av: Jonas - Trollhättan

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

45 m

Krämig fisksoppa till förrätt med blandad fisk, skaldjur och squash.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g torsk
  • 200 g lax
  • 1 paprika, liten
  • 5 potatisar (små)
  • 2 tomater
  • 2 morötter
  • 0,5 liten squash
  • 0,5 purjolök
  • 1,5 l vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 g räkor i lake
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl dill, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär torsk och lax i små bitar.
  2. Skär upp paprika, potatis, tomat, morötter, squash och purjolök i små bitar. Koka grönsakerna i fiskbuljongen i 20 minuter, på låg värme.
  3. Tillsätt crème fraiche, torsk, lax, räkor, pressad citron och dill. Salta och peppra efter behag. Låt sjuda några minuter. Servera!