Fisksoppa med krutonger och salsa

Fisksoppa med krutonger och salsa
Foto: TV4

En läcker fisksoppa blir mera matig om den serveras med krutonger som tillbehör. Du kan använda fiskfilé av gös, torsk eller lax till soppan. Salsan ger färg och smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fast fiskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 fänkål
  • 5-6 salladslökar eller 2 purjolökar
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 4 msk hummerfond
  • 1 dl vispgrädde
  • Salsa:
  • 1 grapefrukt
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 2 msk hackad persilja
  • Krutonger:
  • 2 skivor vitt bröd
  • 0,5 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkål och salladslök i bitar.
  2. Salsa: Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv. Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop, krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
  3. Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde och låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme 4–5 minuter. Servera soppan i skålar och lägg i salsan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept