Fiskschnitzel med gurksås

Fiskschnitzel med gurksås
Foto: TV4

Rödspätta kan med fördel anrättas som wienerschnitzel. Minst lika gott!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st rödspättor, flådda
  • vetemjöl
  • 1 st ägg, stort
  • salt
  • ströbröd
  • rapsolja till stekning
  • 1 st citron, skivad
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 4 tsk kapris

Gurksås:

  • 2 dl crème fraîche
  • ca 1 dl bostongurka
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda såsen och smaka av den.
  2. Lägg mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget på en annan tallrik. Lägg saltat ströbröd på en tredje. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt fisken vila i 5–10 minuter.
  3. Stek fisken hastigt klar i en panna med olja. Garnera med citronskiva, ansjovisfilé och kapris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept