Fiskpudding

Fiskpudding
Foto: TV4

Den här läckra förrätten kan du laga om du har en liten rest av kokt fisk. Bäst passar, torsk, kolja eller gös.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g kokt fisk
  • 1 dl kokt ris
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk riven parmesan
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 tsk olivolja
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Dela fisken i mindre bitar. Smörj fyra ugnssäkra portionsformar. Lägg riset i botten och fisken ovanpå. Vispa upp äggen med grädden och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över fisken.
  2. Strö över parmesan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min eller tills puddingarna är genomgräddade och har fin färg.
  3. Dela körsbärstomaterna och fräs dem i olja. Servera till puddingen. Mal över svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept