Fiskpaket med sommarsmak

koket.se
Fiskpaket med sommarsmak
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Fiskpaket med sommarsmak

13 ingredienser

20 m

Lax, färsk lök, dill och citron i foliepaket. Funkar lika bra att laga i ugnen som på grillen. Servera med pepparrotscrème och kokt potatis.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar lax [ca 600 g]
  • 2 knippen spetslök eller knipplök
  • 2 citroner
  • 1 kruka dill
  • smör
  • olivolja
  • 4 bitar aluminiumfolie
  • 4 ark bakplåtspapper

Kräm

  • 1-2 dl crème fraîche
  • 1-2 dl majonnäs
  • 200 g vällagrad ost
  • 10 cm färsk pepparrot

Till servering

  • potatis, kokt

Gör så här

Fiskpaket

  1. Skär löken i tunna skivor. Gör paketen med aluminumfolie i botten, sedan bakplåtspapper, fortsätt med en bit lax och strö över en näve lök. Riv över citronskal och dill. Toppa med olivolja och några klickar smör.
  2. Slå ihop paketen så de inte läcker, pappret är ett extra skydd så inte allt rinner ut i ugnen. Lägg alla fiskpaket i en form och ställ in i ugnen på 200 grader ca 10-12 minuter tills fisken är klar. Fiskpaketen går lika bra att grilla. Använd då locket på grillen, den ska vara ca 200 grader plus. Låt grilla i ca 10-12 minuter.

Sås

  1. Riv pepparroten fint och osten grovt på rivjärn. Blanda i en skål. Klicka i crème fraîche och majonäs lite i taget och blanda väl. Klart att servera med potatis!