Fiskkrustader

Fiskkrustader
Foto: TV4

Förr doppade skickliga kalaskokerskor krustadjärnen i puttrande olja inför fina middagen. Nu finns krustader tack och lov färdiga i butikerna.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 12 st krustadformar
  • 300 g spättafilé
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt

Sås:

  • 1 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • buljong från koket
  • 2-3 msk crème fraiche
  • 150 g skalade räkor
  • 1 burk hela champinjoner, ca 200 g

Gör så här

  1. Dela filéerna i 12 mindre bitar. Salta, rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Ställ dem tätt i en låg gryta.
  2. Koka upp vatten och vin, smula ner buljongtärningen och slå över fisken. Sjud fisken klar några minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av.
  3. Fräs margarin och mjöl, späd med silad buljong och koka 5 min. Vispa ner crème fraiche och smaka av.
  4. Bryn svampen lätt. Fördela fisk, räkor och svamp i krustaderna skeda såsen över. Garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept