Fiskknyten med krispig fänkålssallad och nyslagen hollandaise

Fiskknyten med krispig fänkålssallad och nyslagen hollandaise
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Fiskknyten

  • 250 g torsk
  • 250 g lax
  • 1 gul lök
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe morötter
  • 2 dl vitt vin
  • 4 ark grillfolie

Hollandaise

  • 300 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 burk forellrom
  • 1 kruka dill

Servering

  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisor

Gör så här

  1. Fiskknyten
    Tärna fisken och fördela i varje foliepaket. Strimla lök och och fördela ut sparris och morötter i folieknytena. Häll i ca ½ dl vitt vin i varje paket. Salta, peppra, vik ihop foliearken och grilla på indirekt värme i ca 10-15 minuter.
  2. Hollandaise
    Smält smöret i en separat kastrull och värm det till ca 60 grader. Vispa samman äggulor med citronsaft och vatten i en kastrull på medelvärme till 65 grader. Tillsätt smöret i ägguleblandningen i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt och cayennepeppar. Tillsätt dill och forellrom vid servering. Finstrimla fänkål och rädisor och toppa vid servering tillsammans med hollandaise.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept