Fiskgryta, serveras med ris och grekiskt bröd

30m
4
Fiskgryta, serveras med ris och grekiskt bröd
Foto: TV4

Enkel och god torskgryta med tomat och dill.  Serveras med ris och färskt bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4

Du behöver

  • 500 g krossade tomater
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 35 g dill, fryst
  • salt och svartpeppar
  • 500 g färsk torskfilé, urbenad

Tillbehör

  • Ris
  • Grekiskt vitt bröd

Gör så här

  1. I en bred kastrull, häll i krossade tomater, vispgrädde och dill. Blanda.
  2. Tillsätt svartpeppar och mycket salt (hela hemligheten är saltet). Blanda.
  3. Värm upp tills det börjar sjuda, lägg då i torsken. Låt sjuda i ca 5-7 minuter.
  4. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva upp det grekiska brödet.
  6. Servera fiskgrytan tillsammans med det kokta riset och det skivade brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept