Fiskgryta med spenat och jordnötssmör

Fiskgryta med spenat och jordnötssmör
Foto: TV4

Prova en annorlunda fiskgryta kryddad med chili och jordnötssmör. Fisk blir färdig väldigt fort, så det här är riktig snabbmat. Kokt ris smakar bra till den här rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g djupfryst fiskfilé
  • 1 gul lök
  • 1-2 grön spansk peppar
  • 250 g bladspenat
  • 3 msk jordnötsolja
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 3-4 msk jordnötssmör

Gör så här

  1. Låt fisken tina till hälften. Skär fisken i 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Dela chilifrukterna på längden, skrapa ut kärnorna och skär frukterna i tunna strimlor. Strimla spenaten.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Fräs löken och chilin i oljan i 3 minuter. Häll på vattnet och låt det koka upp. Lägg i fisken och sjud den i 3 minuter.
  3. Rör ut jordnötssmöret i lite vatten och rör ner det i grytan. Lägg i spenaten och koka grytan i 2 minuter till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept