Fräs purjolök och fänkål i smör på mediumvärme ca 3 minuter. Ha gärna i en nypa socker och salt.
Höj värmen, slå på vinet och låt det koka ner tills ca 1/3 finns kvar. Tillsätt saffran och fiskbuljongen, koka ca 5 minuter. Fortsätt med grädden, koka upp. Avsluta med crème fraîche, salta och låt sjuda ca 10 min.
Tärna fisken och musslorna i 3x3 cm-bitar. Lägg dem i grytan och låt sjuda till de är klara, ca 3-5 min.
Hacka gräslök och tillsätt, smaka av med salt, socker och möjligen vitvinsvinäger.
Aioli
Riv vitlök och lägg det i 2 msk vatten. Blanda äggula och senap under konstant vispning.
Häll försiktigt i rapsoljan i en tunn stråle (var extra försiktig i början) tills det blir en majonäskonsistens.
Sila av vitlöken och spara vattnet. Smaksätt sedan majonnäsen med vitlöksvattnet, salt och möjligen vitvinsvinäger.