Fiskgryta med räkor

Fiskgryta med räkor
Foto: TV4

Ett helt vanligt paket djupfryst fisk kan bli till en festmåltid om det tillagas på rätt sätt. Här blev det en läcker gryta. Det vita vinet kan ersättas med fiskbuljong.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 droppe tabasco
  • 2 dl vitt vin
  • vatten
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 4 tomater
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)
  • 1 citron
  • 2 apelsiner
  • 400 g djupfryst fiskfilé

Till servering:

  • 4 vita brödskivor
  • dill

Gör så här

  1. Tina fiskpaketet till hälften. Tina och skala räkorna och fräs skalen i olivolja i en kastrull. Tillsätt chilisås, tabasco, vitt vin och vatten så skalen blir täckta och låt koka 10 - 15 minuter.
  2. Skala och skiva lök och potatis. Kärna ur och strimla paprikorna, ansa och skiva fänkål och tomater och sila av räkbuljongen.
  3. Koka upp buljongen och lägg i potatis, fänkål, saffran, citron- och apelsinsaft. Sjud i 8 - 10 minuter. Skär under tiden fisken i bitar. Tillsätt fiskbitar, tomat och paprika och låt sjuda ytterligare 7 - 8 minuter. Rör ner räkorna precis före servering. Rosta brödskivorna och servera till, dekorera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept