Fiskgryta med oliver

Fiskgryta med oliver
Foto: TV4

En mixer eller mixerstav är toppen att ha i köket. Då åstadkommer du lätt magra men krämiga såser utan det minsta fett. Detta utan att du behöver pruta på smaken!

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fast fiskfilé
  • 5 dl fiskbuljong
  • 0,5 purjolök
  • 1 tomat
  • 10 oliver
  • 8 rädisor
  • 0,5 paprika
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokta potatisklyftor

Gör så här

  1. Lägg fisken i en kastrull och häll på het buljong så att det täcker. Sjud fisken i 5 minuter eller tills den är vit rakt igenom. Ta upp den och håll den varm.
  2. Ansa, skölj och skär purjolöken i mindre bitar och klyfta tomaten. Koka purjo och tomat i buljongen. Mixa det sedan till en slät sås, krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka fisken.
  3. Skär rädisorna och paprikan i tärningar. Strö rädisor, paprika och oliver över grytan före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept